За нас

„Прватв“ е првиот видео агрегатор во Македонија, кој на едно место собира над 100 извори на објавувачи – од телевизии до поединци. Сега е полесно од било кога да го најдете било кој подкаст, било кое видео, да пребарате дневни настани, информативни или забавни емисии.

На дневна основа, најбрзо ги добивате сите нови објавени видеа од македонски автори. Сите селектирани во засебни категории. Лесно за сортирање, а уште полесно е да дојдете со сите видео подкасти – бидејќи можете да пребарувате и по автор.

Важно е што „Прватв“ ги почитува авторските права на сите објавувачи на видеа. На „Прватв“ можете да видите само наслов од видеото, а со клик на истото, пристапувате кон целосната содржина и овозможувате поголема гледаност на авторското видео.

 

Страниците се освежуваат по стотици пати во текот на денот, за да најновите содржини бидат достапни набрзо по нивното објавување. 

„Прватв“ нема редакција, туку претставува автоматизиран систем на агрегирање на видео-содржини. Истиот е во развојна фаза и следува негова верзија и во повеќе други држави.

Издавач на „Прватв“ е СТ Групација-Скопје, која истовремено е издавач на информативниот портал „Скопје1“, порталот за правда и правосудство „Претрес.мк“, таблоидот „Медиасет.мк“, здравствениот портал „Инфо.семед.мк“.